Eric Stein skriver ofta om provningar i lokala media då Munskänkarna har någon speciell provningsledare hållit i trådarna eller som när sektionen vunnit distriktets tävling. Men studieresorna till olika vinregioner och lokala vinorganisationer har blivit omfattande artiklar som publicerats i tidningen Munskänken. Munskänkarna har även en Facebook grupp och en youtube kanal..
Det hela började egentligen med att Eric Stein höll i Munskänkarnas mousserandekurs och blev intresserad av fenomenet Talento i Italien. Det visade var ett försök att skapa en beteckning för kvalitetsmousserande i Italien. Under resan besöktes producenter från Franciacorta till Friuli vid Slovenska gränsen.
Året där på 2015 fortsatte studien av Italienska mousserande från Milano men österut med fokus på områdena Oltrepó Pavese i Lombardiet och Alta Langa i Piemonte som innhåller Italiens bubbelvagga. Det resulterade i en artikel i Munskänken dår vi även fick framsidan.
Italy´s best bubblesÅret är på fortsatte studien av Italienska mousserande från Milano men österut med fokus på områdena Oltrepó Pavese och Alta Langa som innhåller Italiens bubbelvagga. Artikeln publicerades i Munskänken december 2015.
Året därpå gick resam mer västerut då vi genomförde vi en studieresa till Spanien för att titta på Cava. En mycket intressant resa som resulterade i en artikel i Munskänken december 2016
När vi ändå var i Spanien passade vi på att besöka Rioja. För visso finns det mousserande viner för en del av Rioja tillhör Cavaregionen, men denna gång blev det högklassiga röda viner. Det resulterade i en artikel som publicerades i Munskänken oktober 2017.
Finding German quality Sekt.Våren 2017 gick resan till Tyskland där utmaningen var att hitta kvalitetssekt i ett land som översvämmats av enklare volymsprodukter. Det var en spännande resa där vi besökte 17 producenter och även tyska sektföreningen. Det fick även plats en mindre artikel om Österrikisk sekt då det publicerats nya regler. Artiklarna publicerades i Munskänken december 2017.
December 2017
Foodfolder
Artikel om kvalitetssekt i www.foodfolder.se.
September 2018
Besök hos RM, odlarchampagner publicerat i september
November 2018
En artikel om besök på den svenska vingården Stora Boråkra.
December 2018
En artikel om engelska mousserande och besök på ett antal gårdar. Det gällde att passa på före Brexit.
Mars 2019 En artikel om de nya tyska VDP Sekt klassificeringsreglerna.
Munskänken 2020
Artikel om Phylloxera i spanien
Naturvinsmetoden beskrivs
Vi besökte en producent med odling både i Monsant och Priorat.
Munskänken 2020 07 artikel om besök på Alexandre Bonnet
Artikel om svensk mousserande vin produktion, Vi besökte 6 vingårdar.
Tre artiklar i denna tidning om Cava, Vejby vingård och Christmann & Kauffmann Sekt.
En artikel osvenskt mousserande vin, em uppföljning från i fjol. Vi besökte gårdarna Särtshöga, Kullaberg, Klagshamn samt Ästads vingårdar.
Dec 2022 Vi besökte Sekt producenter i Österrike och tittade på deras kvalitetssystem.